Everton en Newcastle spelen gelijk na spannend duel

17 september 2012, 23:05   Bijgewerkt: 17 september 2012, 23:13

In de Engelse Premier League hebben Everton en Newcastle United maandag na een spannend duel gelijkgespeeld: 2-2. Everton leek vlak voor het einde van de wedstrijd nog de winst te gaan pakken toen Victor Anichebe de 2-1 binnen schoot, maar vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Demba Ba er met zijn tweede van de avond 2-2 van.

Vooral Newcastle mag zich met die uitslag gelukkig prijzen. Tot tweemaal toe werd een zuiver doelpunt van het thuisspelende Everton afgekeurd door scheidsrechter Mike Jones. Vurnon Anita maakte bijna zijn eerste doelpunt in dienst van Newcastle, maar een schot van zijn voet werd kort voor rust van de doellijn gehaald.

Everton had het initiatief op Goodison Park en kwam na een kwartier verdiend op voorsprong. Linksback Leighton Baines maakte op aangeven van Kevin Mirallas de 1-0. Newcastle kreeg in de tweede helft echter meer grip op de wedstrijd en kwam via invaller Demba Ba al na vijf minuten langszij.