Advocaat teleurgesteld: "Totaal onnodig"

20 september 2012, 22:08   Bijgewerkt: 21 september 2012, 16:07

“Ik ben erg teleurgesteld in de uitslag, het was totaal onnodig”, luidde de conclusie van coach Dick Advocaat van PSV donderdag na de 2-0 nederlaag tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk in de Europa League. In de eerste vijftig minuten was er immers weinig aan de hand voor de Eindhovenaren, maar daarna gaven ze het zelf weg.

“De eerste vijftig minuten hebben we de wedstrijd gecontroleerd, zonder zelf echte kansen te creëren”, zei Advocaat tegen PSV.nl. “Als je dat zo kan doen in een uitwedstrijd, hoop je dat je voorin het verschil kan maken. Op dat moment scoort de tegenstander, of eigenlijk scoren wij zelf de doelpunten. In de rust zei ik dat we moesten oppassen omdat dat zij wachten op onze fouten.”

Advocaat koos verrassend voor Boy Waterman als keeper, in plaats van vaste keus Przemyslaw Tyton. “Ik was ontevreden over de andere keeper. Vandaag mocht Boy het van mij laten zien. We zullen zondag bekijken of hij opnieuw in het doel staat.”

Dan speelt PSV de topper tegen Feyenoord. Jetro Willems doet mogelijk niet mee tegen de Rotterdammers. De linksback viel uit met een knieblessure. Advocaat: “We zullen tot morgen moeten wachten of hij voor zondag inzetbaar is.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen