Inter en Spurs morsen, Been wint ruim

20 september 2012, 22:57   Bijgewerkt: 20 september 2012, 23:50

Internazionale is de Europa League matig begonnen. De Italiaanse topclub, één van de kanshebbers voor de eindzege, kwam donderdag voor eigen publiek niet verder dan 2-2 tegen Rubin Kazan. De Italiaanse gelijkmaker viel pas in blessuretijd.

Al in de zeventiende minuut mocht Rubin Kazan een strafschop nemen vanwege een overtreding van Jonathan. Samir Handanovic redde in eerste instantie, maar in de rebound schoot Aleksandr Ryazantsev alsnog raak. Vlak voor rust maakte Marko Livaja via de binnenkant van de paal gelijk, maar zes minuten voor tijd leek Salomon Rondon de Russen de winst te gaan bezorgen (1-2). Yuto Nagatomo besliste in blessuretijd echter anders. De Japanner volleerde knap raak (2-2). Bij Internazionale bleef Wesley Sneijder overigens op de bank. Ook de andere wedstrijd in poule H, Partizan Belgrado- Neftchi Baku, leverde geen winnaar op (0-0).

Tottenham Hotspur, een andere equipe die geacht wordt ver te komen, speelde in groep J de kraker tegen Lazio met 0-0 gelijk. De Londenaren troffen wel twee keer doel, maar beide goals werden afgekeurd. In beide gevallen was dat onterecht, want Clint Dempsey stond geen buitenspel en Steven Caulker deed bij een corner ook niets fout, maar duwde in de ogen van de arbitrage. Quincy Owusu-Abeyie verloor het andere duel in deze groep met Panathinaikos kansloos met 3-0 bij het Sloveense NK Maribor, door tegentreffers van Robert Beric, Agim Ibraimi en Tavares (penalty). De Griek Nikos Spiropoulos kreeg kort voor tijd zijn tweede gele kaart.

In groep G zegevierde Mario Been met Racing Genk eveneens met 3-0, over het Hongaarse Fehervar. Jelle Vossen kopte in de 22ste minuut de 1-0 binnen. Thomas Buffel en Benjamin De Ceulaer (beide ex-Feyenoord) voerden in het laatste kwartier de score verder op. Been liet Glynor Plet tien minuten voor tijd invallen. Bij Sporting Lissabon stond hun landgenoot Ricky van Wolfswinkel in de basis, terwijl Stijn Schaars en Khalid Boulahrouz geblesseerd toekeken. De Portugezen kwamen thuis tegen FC Basel niet verder dan 0-0. Ze eindigden de wedstrijd met tien man, doordat Xandao kort na rust de Zwitsers een directe scoringskans ontnam. Met een man minder hield Sporting stand. Hierdoor is Genk na één speeldag koploper in groep G.

Athletic de Bilbao begon met puntenverlies aan poule I. De Baskische runner-up van vorig seizoen speelde in eigen huis tegen Hapoel Ironi Kiryat-Shmona met 1-1 gelijk. De verrassende kampioen van Israël kwam na een kwartier aan de leiding door een rake knal van Adrian Rochet. Markel Susaeta bepaalde kort voor rust de eindscore op 1-1. Door doelpunten van Bafétimbi Gomis en Lisandro Lopez, vlak na elkaar, won Olympique Lyon het andere duel in deze groep met 2-1 van Sparta Praag.

Bayer Leverkusen en Metalist Kharkiv kwamen in Duitsland, in poule K, niet verder dan 0-0. Rosenborg BK zegevierde in Oostenrijk met 2-1 over Rapid Wien. De Noren namen een 2-0 voorsprong, maar het had nog 2-2 kunnen worden. Deni Alar verzuimde twintig minuten voor tijd echter een strafschop binnen te schieten.

Ten slotte in groep L, de poule waarin FC Twente een 2-0 voorsprong verspeelde tegen Hannover 96 (2-2), trapte Levante af met een 1-0 thuisoverwinning op Helsingborg IF. Juanfran Garcia maakte vijf minuten voor de doelwissel het verschil. Bij de Zweedse ploeg viel Rachid Bouaouzan na 73 minuten in, zonder succes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen