Winnend Bayern ziet Frankfurt afhaken

25 september 2012, 21:53   Bijgewerkt: 25 september 2012, 23:32

Bayern München heeft de touwtjes in de Bundesliga vanaf vanavond alleen in handen. Der Rekordmeister versloeg VfL Wolfsburg dinsdag in eigen huis met 3-0 en zag medekoploper Eintracht Frankfurt 3-3 spelen tegen Borussia Dortmund.

Het was eenrichtingsverkeer in de Allianz Arena. 3-0 is een magere uitdrukking van de kansenverhouding. Bastian Schweinsteiger raakte in de openingsfase twee keer de paal, maar scoorde in de 24ste minuut alsnog. Met twee rake kopballen voerde Mario Mandzukic de score na de pauze verder op.

Bij Wolfsburg stond Bas Dost in de basis, maar de van Heerenveen overgenomen spits kon amper gevaarlijk worden. Bij Bayern München verscheen Arjen Robben eveneens aan de aftrap, maar hij kon evenmin de hoofdrol voor zich opeisen. Met lichte hamstringklachten werd hij na 68 minuten naar de kant gehaald.

Frankfurt toonde zich voor eigen publiek veerkrachtig tegen Dortmund. Lukasz Piszczek en Marco Reus (0-2), en Mario Götze (2-3) zetten de landskampioen twee keer op voorsprong. Maar via Stefan Aigner en Takashi Inui (2-2), en Anderson Bamba (3-3) kwam Frankfurt telkens langszij.

Met Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay in de basis zegevierde Schalke 04 thuis met 3-0 over FSV Mainz 05, door doelpunten van oud-PSV’er Jefferson Farfan (strafschop), Lewis Holtby en Teemu Pukki. Stevens haalde Afellay na zeventig minuten naar de kant, Huntelaar was een kwartier later aan de beurt.

Na vijf speeldagen is Bayern nog zonder puntenverlies. Frankfurt staat tweede met dertien punten. Schalke 04 heeft nu tien punten en klom daarmee naar de derde positie. Dortmund staat met acht punten in de subtop. Hetzelfde geldt voor het gepromoveerde Fortuna Düsseldorf (negen punten). Het klopte medepromovendus SpVgg Greuther Fürth met 0-2. Oliver Fink en Ken Ilso maakten het verschil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen