Geen Australië, maar pensioen voor Ballack

2 oktober 2012, 17:23

Michael Ballack zet per direct een punt achter zijn spelersloopbaan. De 36-jarige Duitse middenvelder zat sinds zijn vertrek bij Bayer Leverkusen, afgelopen zomer, zonder werkgever.

Ballack werd in de afgelopen weken wel gelinkt aan Western Sydney Wanderers, waar ook Youssouf Hersi actief is, maar tot een akkoord met de Australiërs kwam het niet. “De laatste maanden zonder voetballen hebben me doen inzien dat het tijd is om te stoppen”, laat Ballack via zijn advocaat weten aan Kicker. “Ik kijk uit naar een nieuw hoofdstuk in mijn leven.”

Ballack begon zijn carrière in de Tweede Bundesliga bij Chemnitzer FC. Via 1. FC Kaiserslautern kwam hij in 1999 bij Bayer Leverkusen terecht. Met die club haalde hij in 2002 de finale van de Champions League, waarin Real Madrid te sterk was. Vervolgens speelde hij voor Bayern München en Chelsea, om in 2010 terug te keren bij Bayer Leverkusen. In clubverband heeft Ballack 585 duels gespeeld, waarin hij 145 keer trefzeker was.

“Ik heb een prachtige tijd als profvoetballer achter de rug. Dat had ik als kind nooit durven dromen”, vervolgt Ballack. De 98-voudig international (42 treffers) was jarenlang aanvoerder van Die Mannschaft. “Het was een voorrecht om met trainers en spelers van wereldklasse te mogen werken. Scoren en voor 80.000 mensen voetballen, dat zal ik gaan missen. Maar de tijd is rijp om te stoppen.”

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen