Kum: "Zo snel mogelijk in eerste team spelen"

2 oktober 2012, 21:11

Christian Kum staat voor zijn rentree bij SC Heerenveen. De verdediger raakte 2,5 maand geleden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geblesseerd aan zijn teen, maar kreeg maandag in het beloftenduel met FC Groningen (1-1) speeltijd. Kum hoopt zo snel mogelijk aan te haken bij het eerste elftal.

“Ik wil natuurlijk zo snel mogelijk in het eerste team spelen”, zegt Kum op de website van SC Heerenveen. “De trainer kan nu weer een beroep op me doen. De keuze is aan hem. Ik ga deze week gewoon lekker meetrainen met de groep, en afwachten of ik zaterdag bij de wedstrijdselectie zit.”

Kum deed ruim een uur mee tegen Groningen. “Ik had langer kunnen doorspelen, maar we wilden geen risico nemen. Uit voorzorg ging ik er daarom af. Ik voelde na afloop nog wel wat lichte pijntjes, maar dat trekt wel weer weg. Mijn teen voelt nu aan alsof er een flinke blauwe plek op zit. Je voelt het wel, maar het belemmert me niet om te spelen. Ik ben heel blij dat ik eindelijk weer lekker kan voetballen.”

SC Heerenveen nam Kum afgelopen zomer over van ADO Den Haag. Zaterdag kan hij, op bezoek bij Vitesse, zijn Eredivisiedebuut maken voor de Friese ploeg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen