Groep H: Van Persie schiet ManU naar zege

2 oktober 2012, 22:47   Bijgewerkt: 2 oktober 2012, 23:39

Robin van Persie heeft zijn klasse nog maar eens laten zien. De Nederlandse spits van Manchester United scoorde dinsdag in de Champions League-wedstrijd bij het Roemeense CFR Cluj 1907 twee keer en boog daarmee hoogstpersoonlijk een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning.

Vier minuten na rust bracht Rooney Van Persie opnieuw in stelling, nu met een fraaie lange bal. Doordat Cluj-keeper Mario Felgueiras volledig mistastte, kon de Nederlander in de verre de hoek de 1-2 binnen schieten. Daarmee was de eindstand bepaald. Bij Manchester United bleef Alexander Büttner op de bank, aan de kant van de Roemenen behoorde Dominique Kivuvu niet tot de selectie.

Sporting Braga herstelde zich ondertussen van de 0-2 nederlaag van twee weken geleden tegen Cluj. De Portugezen triomfeerden met dezelfde cijfers bij Galatasaray, door goals van Ruben Micael en Alan. Bij de Turkse kampioen had Nordin Amrabat een basisplaats, maar de oud-PSV’er werd in de rust gewisseld.

Na twee speeldagen gaat Manchester United aan de leiding in groep H met zes punten. Het begon twee weken geleden met een zwaarbevochten overwinning op Galatasaray, dat puntloos laatste staat. Braga en Cluj hebben beide drie punten.