MVV-coach Trost: "Risico's nemen om te winnen"

4 oktober 2012, 15:49

Meerdere clubs nog zijn in de race om de eerste periodetitel in de Jupiler League, maar MVV heeft alle troeven in handen. Voor de ploeg uit Maastricht is de opdracht vrijdag eenvoudig: drie punten pakken tegen FC Emmen. Als dat lukt, is de periodetitel een feit.

Voor deze ene keer kijkt trainer René Trost van MVV even niet naar de lange termijn. Alles draait om de wedstrijd tegen FC Emmen, alles draait om die ene zege. "Normaal zou je in een uitwedstrijd ook best kunnen koersen op een gelijkspel. Maar nu niet. Zonodig nemen we risico's om de winst binnen te halen", zegt hij tegen De Limburger.

Trost hoopt dat zijn ploeg de periodetitel kan pakken. "Het zou geweldig zijn als we al zo vroeg in het seizoen een prijs kunnen pakken. Als dat lukt, kunnen we de rest van de competitie min of meer vrijuit spelen, in de wetenschap dat de play-offs al gehaald zijn."

Gezien het belang van de wedstrijd is het wat merkwaardig dat MVV pas op de dag van de wedstrijd naar Emmen gaat en dus met een busreis van drie uur in de benen het veld op stapt. Volgens Trost was het echter niet mogelijk om eerder te gaan. "Daar is geen geld voor. En bovendien denk ik dat elke speler het liefst in zijn eigen bed slaapt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen