Genk morst punten, Lyon wint doelpuntrijk

Ger
4 oktober 2012, 21:44   Bijgewerkt: 5 oktober 2012, 00:50

Racing Genk heeft donderdagavond in de Europa League een overwinning uit handen gegeven. De ploeg van trainer Mario Been nam bij FC Basel een 0-2 voorsprong, maar na negentig minuten prijkte er een 2-2 gelijkspel op het scorebord.

Benjamin De Caulaer en Jelle Vossen waren al in de eerste helft trefzeker voor Genk. Na de doelwissel bracht een benutte strafschop van Marco Streller de Zwitsers terug in de wedstrijd. Zes minuten voor tijd tekende de spits met een kopbal ook voor de 2-2. Invaller Glynor Plet kon namens Genk geen verandering meer aanbrengen in de score.

Olympique Lyon won doelpuntrijk bij Hapoel Ironi Kiryat Shmon: 3-4. De Franse topclub leek na een 1-3 ruststand al op rozen te zitten, maar de thuisploeg kwam na de pauze op gelijke hoogte. Een late treffer van Gueida Fofana bezorgde Lyon alsnog de zege.

Tottenham Hotspur kwam bij Panathinaikos niet verder dan 1-1. Michael Dawson opende voor de Londenaren in de 35e minuut de score, maar de Spaanse aanvaller Toché voorkwam voor de Grieken een nederlaag. Eerder speelde Tottenham al gelijk tegen Lazio.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!