Van Gaal geeft stimulans aan 'geweldenaar' Afellay

5 oktober 2012, 12:49

Ibrahim Afellay is misschien wel één van de meest opvallende namen in de Oranje-selectie. Niet omdat zijn voetbalkwaliteiten ter discussie staan, maar vooral omdat hij bij zijn club Schalke 04 niet zeker is van een basisplaats. Bondscoach Louis van Gaal wil eigenlijk alleen spelers oproepen die wekelijks spelen, maar maakt een uitzondering.

"Het klopt dat Afellay bij zijn club niet altijd negentig minuten speelt, maar ik vind hem een goede voetballer. Bovendien is Leroy Fer geblesseerd en sta ik Adam Maher, die ook voor die positie in aanmerking komt, af aan Jong Oranje", legt Van Gaal uit.

De bondscoach erkent dat Afellay mogelijk niet bij de selectie gezeten had, als Maher niet naar Jong Oranje gegaan was. "Maher is fitter, hij speelde zondag nog negentig minuten tegen RKC. Dus als Jong Oranje niet gespeeld had was Afellay misschien afgevallen, ik heb het liefst zo fit mogelijke spelers. Maar voor Afellay is deze plek in de selectie misschien ook een stimulans. In potentie vind ik hem een geweldenaar."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen