Schaken: "Bang voor een behoorlijke blessure"

15 oktober 2012, 08:29

Ruben Schaken vreest een aantal weken uit de roulatie te zijn. De aanvaller van Feyenoord, die vrijdag tegen Andorra zijn interlanddebuut opluisterde met een treffer, kampt met een knieblessure.

“Tijdens de wedstrijd tegen Andorra heb ik niets gevoeld”, vertelt Schaken in het Algemeen Dagblad. “Ik ben naar huis gereden en bij het uitstappen voelde ik een beetje stijf gevoel in de knie. De volgende ochtend werd ik wakker en was de knie heel dik. Hij zat vol met vocht. Echt heel apart.”

Bij onderzoek werd al snel duidelijk dat Schaken moet passen voor het uitduel met Roemenië (dinsdag). “Pech en geluk liggen dicht bij elkaar in het leven. Dat blijkt nu maar weer eens”, gaat hij verder. “Ik zou dolgraag nog meer voor Oranje willen uitkomen, dat is duidelijk. Deze blessure komt dus op een wel heel slecht moment. Aan de andere kant: het is gelukkig na mijn debuut gebeurd en niet daarvoor. Ik hoop dat Oranje ooit weer op mijn pad komt. En zo niet, dan is het niet anders.”

Schaken is er zondag waarschijnlijk niet bij als Feyenoord op bezoek gaat bij zijn voormalige werkgever VVV Venlo. Ook de Klassieker tegen Ajax, een week later in De Kuip, is in gevaar. “Ik ben bang voor een behoorlijke blessure. Het is in elk geval geen kruisbandletsel, dat is gelukkig vastgesteld. Er zijn drie andere opties: meniscusletsel, kraakbeenletsel of een bloedvat dat kapot is gegaan. Dat laatste zou het minst erg zijn. Ik heb geen pijn, dat zou een positief signaal kunnen zijn.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen