Vernieuwd Roemenië wil Oranje voet dwars zetten

16 oktober 2012, 10:30   Bijgewerkt: 16 oktober 2012, 10:39

Het duurt nog een maand of twintig voordat de eerste bal rolt in Brazilië, maar na vanavond kan het WK van 2014 al heel dichtbij zijn voor Oranje. In Boekarest speelt de ploeg van bondscoach Louis van Gaal de kraker tegen Roemenië, dat met een nieuwe generatie eindelijk weer eens deel wil nemen aan een wereldkampioenschap.

Nog voordat Oranje vrijdagavond klaar was met zijn verplichte nummer tegen Andorra, sijpelde verrassend nieuws uit Turkije door. In het hol van de leeuw had Roemenië met 0-1 gewonnen van de Turken, waardoor ook Roemenië na drie wedstrijden negen punten heeft. Of dat resultaat nou gunstig of ongunstig voor Oranje was, wist eigenlijk niemand. Een belangrijk voordeel is in ieder geval dat Turkije voorlopig niet meer meedoet. Het land verloor eerder al van Nederland en heeft al zes punten minder dan de koplopers. Het gaat voorlopig dus tussen Roemenië en Nederland. De groepswinnaar plaatst zich voor het WK, de nummer twee moet de play-offs in.

In Boekarest zal vanavond blijken wie zich al mag gaan verheugen op deelname aan het WK in het mooiste voetballand ter wereld. Voor Roemenië zou dat een verrassing zijn, het land is er sinds 1998 niet meer in geslaagd om WK-deelname af te dwingen. Toen plukte het nog de vruchten van een gouden generatie met Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Dan Petrescu en Florin Raducioiu, een lichting die op het WK 1994 Argentinië uitschakelde en in de kwartfinale pas na strafschoppen verloor van Zweden.

Komt die 'grote prestatie' er, dan staat Oranje eigenlijk al met één been in Brazilië. En dat zou, gezien de hervormingen in het elftal, met recht een grote prestatie zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen