Groep I: Spanje en Frankrijk spelen gelijk

16 oktober 2012, 23:54   Bijgewerkt: 17 oktober 2012, 01:50

De WK-kwalificatietopper tussen Spanje en Frankrijk heeft geen winnaar opgeleverd. De toplanden sloten dinsdag in Madrid af op 1-1. Gezien het spelbeeld mag dat resultaat terecht genoemd worden.

Spanje was in de openingsfase duidelijk de betere partij en dat resulteerde na 25 minuten dan ook in de 1-0 van Sergio Ramos. Uit een corner kopte de verdediger van Real Madrid op de paal, maar in de rebound scoorde hij alsnog. Frankrijk begon daarna aan te dringen en dacht ook op gelijke hoogte te komen. Een goal van Jérémy Menez werd echter, onterecht, afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Kort daarna, in de 42ste minuut, kon Cesc Fabregas de wedstrijd beslissen. Wegens een harde overtreding van Laurent Koscielny op Pedro ging de bal op de stip, maar Hugo Lloris keerde de inzet van Cesc.

Daardoor bleef Frankrijk erin geloven. Het had na de doelwissel het betere van het spel. De gelijkmaker leek echter uit te blijven. Maar in blessuretijd besliste Olivier Giroud anders. De spits van Arsenal scoorde na een fraaie pass van Franck Ribéry, die in balbezit was gekomen na geklungel in de Spaanse achterhoede.

Spanje en Frankrijk hebben na drie wedstrijden beide zeven punten en delen daarmee de koppositie in groep I. Georgië staat derde met vier uit vier. Met Guram Kashia van Vitesse in de basis verloren de Georgiërs eerder op de avond met 2-0 bij Wit-Rusland. Renan Bressan en Stanislav Dragun waar daar verantwoordelijk voor. Daardoor hebben de Wit-Russen na vier wedstrijden drie punten. Met één punt is Finland hekkensluiter, maar de Scandinaviërs hebben pas twee duels gespeeld.