Groep A: winst België en Kroatië, Servië haakt af

16 oktober 2012, 23:40   Bijgewerkt: 17 oktober 2012, 01:50

De goede stemming in het Belgische kamp na de, weliswaar geflatteerde, 0-3 zege bij Servië van afgelopen vrijdag dreigde dinsdag verstoord te worden. De Rode Duivels bleven in Brussel tegen Schotland lang op 0-0 steken, maar maakten in de laatste twintig minuten dan toch het verschil: 2-0.

Scoren lukte België maar niet. Het kreeg genoeg kansen, maar de bal leek er maar niet in te willen. Uiteindelijk zorgde Christian Benteke in de zeventigste minuut voor opluchting, door de 1-0 binnen te koppen. Twee minuten later legde verdediger Vincent Kompany de eindscore vast op 2-0. Toby Alderweireld (Ajax), Dries Mertens (PSV) en Nacer Chadli (FC Twente) stonden in de basis bij het thuisland.

België heeft na vier speeldagen in groep A tien punten, evenveel als Kroatië. De Kroaten wonnen eerder op de dag voor eigen publiek met dezelfde cijfers van Wales, door toedoen van Mario Mandzukic en Eduardo.

Servië, op papier de derde gerede kanshebber op het WK-ticket, is de aansluiting kwijt. Het Balkanland ging op bezoek bij streekgenoot Macedonië met 1-0 onderuit. Nenad Tomovic veroorzaakte na een klein uur een penalty, kreeg rood en zag Agim Ibraimi voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgen. Bij Servië stonden Filip Djuricic (Heerenveen) en Dusan Tadic (FC Twente) in de basis, Ajacied Miralem Sulejmani mocht een kwartier voor het eindsignaal invallen.

Servië blijft door de blamage op vier punten staan. Macedonië kwam langszij. Wales heeft drie punten, hekkensluiter Schotland blijft op twee punten steken.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen