"Iedereen gaat voor elkaar door het vuur"

17 oktober 2012, 12:00

Wie de resultaten van Oranje in deze WK-kwalificatiecyclus ziet, zou bijna vergeten dat er gewerkt wordt aan een nieuwe ploeg. Met twaalf punten uit vier wedstrijden, met daarbij ruime overwinningen op concurrenten als Turkije, Hongarije en Roemenië, presteert het vernieuwde Oranje ronduit ijzersterk. “We hebben een behoorlijk statement gemaakt”, vindt Ricardo van Rhijn, één van de nieuwe gezichten.

Een finale, noemde de één het. Een test, zei een ander. Hoe je het ook omschreef, iedereen kende het belang van de wedstrijd van Oranje tegen Roemenië. Beide landen stonden na drie duels op negen punten en bovendien hadden de Roemenen indruk gemaakt door te winnen in Turkije (0-1). Oranje kon, kortom, zijn borst nat maken.

“We hebben een behoorlijke statement gemaakt, dit hadden niet veel mensen verwacht”, zegt Ricardo van Rhijn tegen FCUpdate.nl. “De eerste minuten waren wat hectisch, daarna pakten we het goed op en zijn we amper in de problemen geweest. De 1-3, vlak voor rust, viel ook op een perfect moment. Dat was een klap voor ze.”

Een andere nieuwe naam in Oranje onder Van Gaal is Luciano Narsingh. Hij was wel mee naar het EK, maar speelde daar niets. Sinds Van Gaal aan het roer staat, is hij echter de vaste rechtsbuiten. Alleen tegen Andorra zat hij op de bank, maar dat was alleen omdat de bondscoach hem wilde sparen voor de kraker tegen de Roemenen. “Maar ik me nog steeds een jonkie hoor, in deze selectie”, antwoordt hij bescheiden op de vraag of hij zich inmiddels een vaste basisspeler voelt. “Ik ben iedere keer weer blij dat ik opgeroepen word, ik vind het geen vanzelfsprekendheid dat ik er bij zit.”

De nederigheid van Narsingh is misschien wel tekenend voor de situatie bij Oranje. Er is zo veel vers bloed bij de selectie gekomen, dat iedereen moet knokken voor zijn plek. Bovendien is er, na alle problemen bij het EK, een nieuw gevoel van saamhorigheid en prestatiedrang in de selectie geslopen. “Iedereen gaat voor elkaar door het vuur. Dat zag je in deze wedstrijd ook, we zijn een echt team", concludeert Narsingh.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen