Klose heeft legendarisch record bijna te pakken

Ger
17 oktober 2012, 09:20

Miroslav Klose gaf dinsdag met Duitsland in het WK-kwalificatieduel met Zweden een 4-0 voorsprong uit handen (4-4). Het uiteindelijke resultaat leidde de aandacht ten onrechte af van de prestatie van de 34-jarige spits.

Klose scoorde tweemaal en heeft het legendarische record van Gerd Müller (68 treffers) bijna te pakken. De geboren Pool bracht zijn totaal in zijn 126e interland op 67. Misschien is het heuglijke feit op 14 november te vieren in Amsterdam wanneer de Duitsers oefenen tegen Oranje.

Klose durfde al vooruit te kijken naar het WK van 2014 in Brazilië, zijn vierde titeltoernooi. "Als ik fit ben en geen vervelende blessures oploop", ben ik er graag bij." Dan kan hij meteen Ronaldo aflossen als topscorer aller tijden op het hoogste podium. De voormalig PSV'er maakte vijftien WK-doelpunten, voor Klose staat de teller op veertien.

"Een fenomeen", prees bondscoach Joachim Löw. "Altijd aanspeelbaar, goed in de combinatie en met een feilloos instinct om de diepte in te gaan; een zeer complete spits. Dat record van Müller gaat-ie pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen