Barça wint bizar duel bij Deportivo: 4-5

20 oktober 2012, 23:51

FC Barcelona heeft zaterdag in een knotsgek duel gewonnen van Deportivo la Coruna. De Catalanen triomfeerden in Riazor met 4-5 (!) over de promovendus. Lionel Messi was met een hattrick eens te meer het goudhaantje.

Aanvankelijk leek er niets aan de hand voor Barcelona. Door goals van Jordi Alba, Tello en Lionel Messi leidde het binnen achttien minuten met 0-3 in de kuststad. Met name de 0-3 was van grote schoonheid. De Argentijn ramde de bal in de kruising na een geniaal hakje van Cesc Fabregas.

Een slim uitgelokte strafschop door Riki gaf Deportivo nieuwe hoop. Pizzi schoot raak vanaf elf meter en Alejandro Bergantinos, na een fout van doelman Victor Valdes, zorgde in de 37ste minuut voor de 2-3. Messi maakte op slag van rust 2-4 namens Barcelona en daarmee leek het toch gespeeld.

Echter, direct na de doelwissel verkleinde Pizzi de achterstand opnieuw. Deze keer schoot hij knap raak uit een vrije trap. De hoop van Deportivo werd nog groter toen Javier Mascherano twee minuten later zijn tweede gele kaart kreeg, voor een vermeende elleboogstoot. De Barça-speler leek echter weinig verkeerd te doen.

Toch kwam Barcelona, met een man minder dus, op 3-5. Messi, die eerder de paal had geraakt, draaide zich in de 77ste minuut mooi weg bij Carlos Marchena en soleerde vervolgens naar het doel. Door een eigen goal van Jordi Alba twee minuten later werd het alsnog billenknijpen, maar verder liet Barça het niet komen.

Barcelona gaat na acht duels aan kop in La Liga, met 22 punten. Atletico Madrid kan zondag langszij komen. De hoofdstedelingen gaan op bezoek bij Real Sociedad.