Jans: "Eerste ontslag hopelijk ook mijn laatste"

Ger
23 oktober 2012, 13:43

Ron Jans heeft dinsdag teleurgesteld gereageerd op zijn ontslag bij Standard Luik. De clubleiding zette de Nederlandse oefenmeester maandagavond aan de kant vanwege de magere resultaten. 

"Natuurlijk ben ik ontgoocheld, maar ik zit nu ook niet in zak en as", zegt Jans tegen Sporza. "Ik had het graag anders zien aflopen, maar een trainer wordt nu eenmaal afgerekend op de resultaten, zeker bij een topclub als Standard. De voorzitter zei dat hij daar niet omheen kon en dat het beter is om op tijd uit elkaar te gaan. Ik accepteer dat. Ik wist hoe Standard ervoor stond bij mijn komst en wilde een onderdeel zijn om de club weer naar boven te helpen. Maar daar zijn we niet in geslaagd."

Jans vertrekt zonder rancune weer naar Nederland. "Ik heb geen seconde spijt, want dit was een heel goeie ervaring. In een mooie club heb ik prettig samengewerkt met de staf en spelers. En op de supporters ben ik hartstikke trots. Alles was hier nieuw voor mij: de omgeving, de stadions... Het was een positieve kennismaking met het Belgische voetbal."

"De druiven zijn nu zuur, maar ik heb hier graag gewerkt en gewoond. Rinus Michels zei eens dat elke goeie coach ooit ontslagen wordt. Ik weet niet of ik een goeie coach ben, maar hoop dat mijn eerste ontslag meteen ook mijn laatste is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen