Groep E: titelhouder onderuit in Donetsk

23 oktober 2012, 22:35   Bijgewerkt: 23 oktober 2012, 23:49

Titelverdediger Chelsea is tegen zijn eerste verlies in deze editie van de Champions League aangelopen. Op bezoek bij Shaktar Donetsk verloor de ploeg uit Londen niet alleen, het werd ook bij vlagen overklast. De thuisploeg won dikverdiend met 2-1.

Het onheil van Chelsea tekende zich al snel af. Na drie minuten was het al 1-0, door een doelpunt van Alex Teixeira. Hij passeerde Chelsea-doelman Petr Cech met een droge schuiver. Diezelfde Cech voorkwam nog voor rust grotere schade door een inzet van dichtbij op katachtige wijze uit zijn doel te houden, maar na de pauze viel de beslissende 2-0 alsnog. Fernandinho stond vlak na de hervatting aan het einde van een snelle aanval en deelde daarmee de definitieve knock-out uit aan de titelhouder. De aansluitingstreffer van Oscar, twee minuten voor tijd, kwam te laat voor Chelsea.

Naast de wedstrijd verloor Chelsea in Oekraïne ook Frank Lampard. Hij raakte al voor rust geblesseerd en moest zich laten vervangen door Eden Hazard, die buiten het elftal gelaten was. Hazard stond met balverlies vervolgens aan de basis van de 2-0.

Juventus profiteerde maar half van de nederlaag van Chelsea. In Denemarken kwam de Italiaanse kampioen niet verder dan 1-1 tegen FC Nordsjaelland. Juventus kwam zelfs met 1-0 achter, maar Mirko Vucinic voorkwam in de slotfase een blamage.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!