Groep H: Büttner en Van Persie winnen na comeback

23 oktober 2012, 22:42   Bijgewerkt: 24 oktober 2012, 00:14

Ondanks een valse start heeft Manchester United ook in zijn derde Champions League-duel van dit seizoen drie punten gepakt. Met Alexander Büttner en Robin van Persie in de basis wonnen de Engelsen, na een 0-2 achterstand, met 3-2 van SC Braga.

Büttner maakte tegen Braga zijn debuut in de Champions League. De linksback maakte eerder dit seizoen furore in de competitiewedstrijd tegen Wigan, maar werd daarna door coach Sir Alex Ferguson in de luwte gehouden. Tegen Braga kreeg hij een kans omdat Patrice Evra rust kreeg met het oog op de belangrijke competitiewedstrijd van komend weekend tegen Chelsea, maar een onverdeeld succes werd het niet. Büttner was wat ongelukkig in zijn passes en verloor al na twee minuten een kopduel van Alan, die daarmee voor de 0-1 zorgde. Diezelfde Alan tekende even later ook voor de 0-2.

Manchester United leek te wankelen, maar een goede actie van Robin van Persie hielp de ploeg over het dode punt. Hij speelde twee man uit en werd gevloerd, waarna goed de voordeelregel toegepast werd. Van Persie's teamgenoot Shinji Kagawa kwam in balbezit en legde de bal op het hoofd van Javier Hernandez, die de 1-2 binnenkopte.

Na de rust zorgde Jonny Evans met een klutsbal voor de 2-2, waarna Hernandez het betere United de langverwachte leiding bezorgde. Na die treffer, een kwartier voor tijd, ontbrak bij Braga de klasse én het geloof om nog aan te zetten voor de gelijkmaker.

In dezelfde poule speelde Galatasaray in eigen stadion met 1-1 gelijk tegen CFR Cluj. Een teleurstellend resultaat, zeker omdat Cluj een uur met tien man speelde na een rode kaart voor Matias Aguirregaray. Felipe Melo miste een penalty voor de Turken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen