Advocaat: "Prijzengeld Europa League moet omhoog"

26 oktober 2012, 08:19

Trainer Dick Advocaat kon na het gelijkspel van PSV tegen AIK Solna in het slecht gevulde Philips Stadion niet anders concluderen dan dat 'de Europa League niet leeft'. Het toernooi wordt over het algemeen afgewerkt in lege stadions en bovendien sturen veel grote clubs vaak veredelde B-teams het veld in. Advocaat heeft wel een idee hoe de UEFA, de organisator van het toernooi, daar verandering in kan brengen.

Het prijzengeld moet omhoog, luidt het eerste advies van de ervaren coach. "Dan wordt het toernooi voor veel clubs interessanter en dat heeft zijn weerslag op de fans." Als tweede verbeterpunt noemt Advocaat de aanvangstijden van wedstrijden. "Het tijdstip van vijf over negen is ook niet bevorderlijk. Kinderen moeten naar bed en ouderen realiseren zich dat ze de volgende ochtend weer vroeg moeten werken."

Advocaat benadrukt dat de magere sfeer rond de wedstrijden geen excuus is voor het fletse optreden van zijn ploeg tegen AIK Solna (1-1). "Ik doe er in elk geval alles aan om ze te motiveren voor dit toernooi. Ook in de Europa League willen wij presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen