Averij Malaga en Valencia, derby onbeslist

27 oktober 2012, 22:11   Bijgewerkt: 27 oktober 2012, 22:19

De goede competitiestart van Malaga CF heeft een deuk opgelopen. De Champions League-ganger, woensdag in het miljoenenbal nog te sterk voor AC Milan, kwam zaterdag bij Espanyol niet verder dan 0-0.

Met achttien punten uit negen wedstrijden staat Malaga CF evenwel ook na dit weekeinde nog derde in La Liga. Nummers vier Real Madrid en Sevilla FC hebben met een duel minder gespeeld vier punten achterstand.

Ook Valencia won niet. De equipe uit de sinaasappelstad ging door een vroeg tegendoelpunt van Salva Sevilla met 1-0 onderuit bij Real Betis Sevilla. Valencia blijft zodoende kwakkelen; de Champions League-deelnemer heeft pas elf punten.

De derby tussen Celta de Vigo en Deportivo la Coruna leverde geen winnaar op: 1-1. Mario Bermejo zette Celta in de achtste minuut op voorsprong, Juan Dominguez Lamas maakte twintig minuten later gelijk. Door een rode kaart van Gustavo Cabral speelde Celta de laatste veertig minuten met tien man, maar het trok de 1-1 over de streep. Celta staat elfde met tien punten, Deportivo heeft zeven punten (achttiende).