Bilbao en Deportivo pakken belangrijke punten

4 november 2012, 21:43

Athletic de Bilbao heeft weer wat lucht in La Liga. De Baskische ploeg boekte zondag een 1-2 zege bij Granada CF en klom daardoor naar de veertiende plaats. Granada blijft op plek negentien hangen.

Aritz Aduriz was met twee doelpunten de grote man bij Bilbao. De van Valencia overgekomen spits opende in de twaalfde minuut uit een strafschop de score en maakte er na 27 minuten 0-2 van. Youssef El Arabi bracht Granada vlak na rust nog wel terug in de wedstrijd, maar het bleef bij 1-2.

Met een 1-0 overwinning op Real Mallorca pakte ook Deportivo La Coruna drie punten in de strijd tegen degradatie. Osasuna ging voor eigen publiek met 0-1 onderuit tegen Real Valladolid en blijft daardoor hekkensluiter.