Cavani sloopt Dnjepropetrovsk met vier goals

8 november 2012, 20:54   Bijgewerkt: 8 november 2012, 21:03

Dnjepr Dnjepropetrovsk heeft zijn eerste nederlaag geleden in de Europa League. De Oekraïense ploeg ging donderdag met 4-2 onderuit bij Napoli, waar Edinson Cavani met liefst vier doelpunten de gevierde man was.

Cavani, die eens niet werd gespaard voor de competitie, schoot Napoli in de zevende minuut op 1-0 na een mooie steekpass. Door goals van Artem Fedetskyy en Roman Zozulya kwam Dnjepr echter met 1-2 voor en leek het op weg naar zijn vierde driepunter op rij én een plek in de knock-outfase.

Cavani stond echter op. De Uruguayaanse vedette joeg in de 77ste minuut een vrije trap in de kruising en scoorde even later na een flitsende aanval de 3-2. In de extra tijd zorgde de Napolitaanse sterspeler ook nog voor de 4-2.

PSV ging in deze poule (F) met 1-0 onderuit bij AIK Solna en staat nu onderaan in de groep. De Eindhovenaren hebben evenals AIK vier punten, maar het onderling resultaat is in het voordeel van de Zweden. Napoli staat tweede met zes punten. Dnjepr heeft met negen punten nog altijd de beste papieren voor poulewinst.