Roberto Carlos neemt Van Persie op in 'droomelf'

16 november 2012, 09:43

Robin van Persie behoort volgens Roberto Carlos tot de beste spelers van het afgelopen jaar. De Nederlandse aanvaller maakt deel uit van het 'elftal van het jaar' dat de Braziliaan op verzoek van de wereldvoetbalbond FIFA samengesteld heeft.

Naast Van Persie ruimt Roberto Carlos in zijn ideale elftal ook plaatsen in voor Iker Casillas, Daniel Alves, Thiago Silva, Marcelo, Xavi, Franck Ribery, Andrés Iniesta, Lionel Messi, Neymar en Cristiano Ronaldo. Dit elftal zou dus een soort 3-4-3 spelen. "Geef me dit team en we zouden aanvallend voetbal spelen", lacht de Braziliaan.

Cristiano Ronaldo zou volgens de oud-international moeten worden verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar. "Natuurlijk praat iedereen over Messi, maar die heeft al genoeg gewonnen. Ik denk dat er geen ruimte meer is in zijn prijzenkast. Daarom zou ik voor Ronaldo kiezen. Dat is een speler die wedstrijden voor je kan beslissen."

Zelf werd Roberto Carlos nooit verkozen tot beste voetballer ter wereld. "Eén keer, in 2002, was ik er dicht bij. Maar toen pakte Ronaldo die prijs van me af", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen