Been schrijft historie met Genk, Sporting exit

22 november 2012, 20:54   Bijgewerkt: 22 november 2012, 22:31

Mario Been heeft met Racing Genk een historische prestatie neergezet. De Nederlandse coach leidde de Belgische ploeg donderdag naar een 0-1 zege bij Videoton, waardoor Genk voor de eerste keer in zijn bestaan overwintert in Europa. Sporting Lissabon werd juist roemloos uitgeschakeld.

Genk heeft na vijf speeldagen elf punten en is, met nog één wedstrijd te gaan, verzekerd van een plek in de top twee van poule G. FC Basel versloeg Sporting Lissabon met 3-0, waardoor het op acht punten kwam. De Zwitsers nemen de tweede plek over van Videoton, dat zes punten heeft. Sporting blijft op het schamele aantal van twee punten staan en kan zich richten op de competitie.

Bij Sporting ontbrak Stijn Schaars wegens een schorsing en was Khalid Boulahrouz geblesseerd. Zakaria Labyad en Ricky van Wolfswinkel stonden wel in de basis bij de Portugezen. Zij konden de 1-0 van Fabian Schär in de 23ste minuut niet voorkomen. Door de tweede gele kaart van Cabral speelde Basel in het laatste half uur met tien man, desondanks liepen de Zwitsers uit naar een 3-0 overwinning. Dat was te danken aan doelpunten van Valentin Stocker en David Degen.

In groep K waren Bayer Leverkusen en Metalist Kharkiv al verzekerd van een plek in de tweede ronde. Metalist versloeg de Duitsers vanavond in eigen huis met 2-0 en stelde daarmee poulewinst veilig. In Noorwegen klopte Rosenborg BK Rapid Wien met 3-2. De 1-0 van John Chibuike zal de hele wereld overgaan. De speler van Rosenborg slalomde door de Oostenrijkse defensie en schoot vervolgens raak.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen