Sparta Praag en Lazio door na gelijkspel

22 november 2012, 21:14   Bijgewerkt: 22 november 2012, 22:33

In groep I van de Europa League heeft Sparta Praag het tweede ticket voor de tweede ronde voor zich opgeëist. Een 1-1 gelijkspel tegen Olympique Lyon in eigen huis volstond voor de Tsjechen. De Fransen waren al verzekerd van overwintering.

Yassine Benzia zette Lyon direct uit de aftrap van de tweede helft op 0-1. Maar Josef Husbauer bezorgde Praag niet veel later de broodnodige gelijkmaker. Hij schoot in volledig vrijstaande positie binnen.

Vanwege de onveilige situatie in Israël werd het andere duel in deze groep tussen Hapoel Ironi Kiryat Shmona en Athletic Bilbao afgelast. Maar door het resultaat in Praag liggen de Israëliërs en de runner-up van vorig jaar eruit.

In poule J stelde Lazio met een 0-0 gelijkspel voor eigen publiek tegen Tottenham Hotspur een plaats bij de laatste 32 veilig. Gareth Bale scoorde al in de openingsfase in Rome, maar zijn goal werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Christian Daniel Ledesma kreeg de beste kans voor Lazio. De aanvaller van de Italianen raakte met een afstandsschot, via Spurs-keeper Hugo Lloris, de paal.

Panathinaikos hield zichzelf in leven met een 1-0 zege op NK Maribor. Omstreden mag de winst gerust genoemd worden, want de Grieken kregen twee dubieuze strafschoppen. Victor Vitolo Anino schoot de eerste, toegekend voor een vermeende handsbal, op de paal. Uit de tweede, gegeven na een schwalbe, scoorde hij wel.

Lazio heeft met nog één speeldag te gaan negen punten en is zeker van een plek in de top twee van groep J. Tottenham (zeven punten), Panathinaikos (vijf) en Maribor (vier) strijden over twee weken, op 6 december, om het tweede startbewijs.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen