Wijnaldum: "Hebben niet genoeg gebracht"

23 november 2012, 07:01

Overwinteren in de Europa League, dat was de laatste jaren voor PSV een soort ABC'tje. Moeiteloos overleefde de ploeg jarenlang de groepsfase, maar dit seizoen ging het helemaal mis. Donderdag werd thuis met 1-2 verloren van Dnjepr, waardoor een plek in de volgende ronde niet langer tot de mogelijkheden behoort. "Natuurlijk is de competitie belangrijker, maar dit is toch een klap", zegt Georginio Wijnaldum.

Die uitschakeling kan niet anders dan terecht genoemd worden. Want wie één punt pakt in twee wedstrijden tegen AIK Solna en zelfs twee keer verliest van Dnjepr Dnjepropetrovsk, kan geen aanspraak maken op een plaats bij de eerste twee.

"We hebben dit seizoen niet genoeg gebracht in de Europa League", zegt Wijnaldum in gesprek met FCUpdate.nl. "Ons spel was niet goed genoeg om verder te gaan."

Door de uitschakeling in de Europa League kan PSV zich nu volledig richten op de competitie. Dat kan een voordeel zijn, maar als de prestaties minder worden kan het ook nadelig werken. De druk om kampioen te worden is nu namelijk immens. "Jawel, maar dat was al zo", vindt Wijnaldum. "We hebben vanaf het begin van dit seizoen uitgesproken dat we kampioen willen worden. Dus druk is er sowieso, ongeacht of we nog meedoen in Europa of niet. We weten dat we kampioen moeten worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen