Advocaat: "Drietal echt geblesseerd"

5 december 2012, 20:18

Dick Advocaat benadrukt dat Mark van Bommel, Dries Mertens en Jetro Willems 'echt geblesseerd' zijn en donderdag dus niet kunnen spelen in het Europa League-duel met Napoli. De coach van PSV kreeg dit seizoen regelmatig het verwijt de Europa League niet serieus te nemen omdat hij vaak spelers met lichte pijntjes spaarde. PSV speelt in Napels louter voor de eer; het is al uitgeschakeld.

"We willen elke wedstrijd winnen, ook in de Europa League. Dat verandert morgen niet", zegt Advocaat op PSV.nl. "Jonge spelers zullen de kans krijgen en het is voor ons belangrijk dat we morgen wat kunnen zien van deze spelers. De spelers die achtergebleven zijn kunnen echt niet spelen. Omdat we aantal geblesseerde spelers hebben kunnen we geen risico nemen. Als er morgen iets gebeurt dan hebben we een probleem, dus we nemen niet alle risico’s."

"We willen initiatief nemen, we willen de wedstrijd controleren en dat lukte tegen Ajax niet", vervolgt Advocaat. "Desondanks hadden we toch kunnen winnen. Wat donderdag betreft, net als PSV heeft Napoli een grote en sterke groep, ook veel spelers die international zijn. Het is een teleurstelling dat we uitgeschakeld zijn en moeten ons nu richten op de Nederlandse beker en het kampioenschap. We hebben wat geblesseerde spelers, we zullen morgen dus zeker niet met hetzelfde elftal spelen als afgelopen zaterdag. Maar we hebben nog steeds een sterk elftal. We gaan met veel vertrouwen ook naar zondag toe.” Dan wacht FC Twente.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen