PSV zwaait af met zege, Matavz scoort drie keer

Ger
6 december 2012, 20:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft met een zege afscheid genomen van de Europa League. De Eindhovense ploeg won donderdagavond het afsluitende groepsduel bij Napoli met 1-3. Spits Tim Matavz nam de volledige productie van de bezoekers voor zijn rekening.

Zoals vaker dit seizoen in de Europa League stuurde Dick Advocaat ook in Napels niet zijn sterkste opstelling binnen de lijnen. De coach gaf de jonge Mathias 'Zanka' Jörgensen, Peter van Ooijen en Memphis Depay een basisplaats. Ook routinier Orlando Engelaar mocht spelen. Kevin Strootman, Luciano Narsingh en Atiba Hutchinson namen plaats op de bank, terwijl Mark van Bommel, Jetro Willems en Dries Mertens zelfs in Nederland waren achtergebleven.

De wijzigingen kwamen het spel van PSV niet ten goede in het vervallen Stadio San Paolo. Het lukte de Eindhovense equipe lange tijd niet om een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. Dat de openingstreffer door de thuisploeg werd gemaakt, was dan ook allerminst een verrassing. Na achttien minuten profiteerde de geslepen topscorer Edinson Cavini met een trefzekere schuiver van geklungel van Zanka en Van Ooijen.

De vroege achterstand leek de inleiding van een zure avond voor PSV, maar door slecht optreden van Antonio Rosati kantelde het duel. Na een half uur kreeg de doelman van Napoli een schot van Van Ooijen niet klemvast, waarna Matavz voor de gelijkmaker kon zorgen. De Sloveen - doorgaans niet zeker van een basisplaats - schoot PSV vlak voor rust zelfs naar 1-2. Rosati ging daarbij opnieuw in de fout.

Napoli, dat ook niet in de sterkste opstelling aantrad, wekte na de pauze allerminst de indruk een nederlaag koste wat kost te willen voorkomen. De ploeg van trainer Walter Mazzarri leek met de gedachten al bij de aankomende competitietopper tegen Internazionale te zijn. Het al uitgerangeerde PSV was beter bij de les en beloonde zichzelf met een derde treffer. Opnieuw haalde Matavz de trekker over, op aangeven van Depay.

Door de zege, goed voor een winstpremie van 200.000 euro, sluit PSV de poulefase als derde af. Napoli beëindigt groep F als tweede, achter Dnjepr Dnjepropetrovsk. Het Zweedse AIK is hekkensluiter.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen