Van Marwijk: "Fitheid wordt gekoppeld aan uitslagen"

19 december 2012, 17:05

Bert van Marwijk kan niets met de kritiek van KNVB-directeur Bert van Oostveen dat de Oranje-spelers op het EK niet fit waren. "Zo'n 47 maanden is alles goed en dan kom je nu aanzetten met een verhaal over niet fitte spelers", baalt de oud-bondscoach.

Van Marwijk reageerde bij VI Radio op de woorden van Van Oostveen. Volgens de bondspreses heeft onderzoek aangetoond dat de Oranje-spelers niet fit waren in Polen en Oekraïne, maar Van Marwijk ontkent dat. "Wij hebben dezelfde voorbereidingen getroffen als bij het WK van 2010. Daarnaast hebben wij de spelers voor het EK getest op fitheid via verschillende metingen en de uitslagen van alle spelers waren positief."

"Wij hebben alle spelers continu in de gaten gehouden voorafgaand aan het toernooi in 2012. En ja, er zaten spelers bij die niet veel gespeeld hadden bij hun club of net terug kwamen van een blessure", erkent de voormalig bondscoach. Hij vindt de kritiek van Van Oostveen echter misplaatst. "Fitheid wordt gekoppeld aan uitslagen: als je wint is iedereen wel fit, maar goed, het is jammer dat ze hier nu mee komen. Zo'n 47 maanden is alles goed en dan kom je nu aanzetten met een verhaal over niet fitte spelers."

Op het EK verloor Oranje alle drie zijn wedstrijden. Naar aanleiding van die resultaten besloot Van Marwijk zijn functie neer te leggen. Louis van Gaal was zijn opvolger.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen