Twente wil na tien jaar weer winnen bij AZ

20 december 2012, 15:56

FC Twente staat vrijdag in de Eredivisie voor een, op papier althans, zeer lastig karwei. De ploeg uit Enschede moet uit naar AZ, in de wetenschap dat de laatste zege in Alkmaar dateert van oktober 2002. Van de tien ontmoetingen in Alkmaar die daarna volgden won de thuisploeg er zes, vier keer wist Twente één puntje te pakken.

Die serie hoopt Steve McClaren vrijdag te kunnen doorbreken, zegt hij bij RTV Oost. Hij verwacht echter een moeilijke avond. "FC Twente heeft geloof ik al tien jaar niet gewonnen in Alkmaar. Dat zegt iets. Daarnaast denk ik dat AZ beter is dan de ranglijst nu laat zien. Die komen in de tweede seizoenshelft absoluut nog omhoog."

Zelf staat FC Twente er prima voor, vindt McClaren. Een blik op de ranglijst stemt de Brit tevreden. "We zijn goed begonnen en kregen daarna een terugval. Dat is wat anders dan een crisis, zoals wel eens werd geschreven. Nu zijn we goed op de weg terug, ook met de terugkeer van belangrijke spelers. Op het gebied van punten, en daar draait het toch om, staan we precies waar ik gehoopt had te zullen staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen