McClaren: "Veel ups en downs gehad"

25 december 2012, 17:24   Bijgewerkt: 25 december 2012, 20:05

2012 was een wisselvallig jaar voor FC Twente. Steve McClaren keerde als opvolger van de ontslagen Co Adriaanse terug in de Grolsch Veste en aanvankelijk liep dat uitstekend. Zo werd PSV met 2-6 van de mat gespeeld in Eindhoven.

Twente eindigde het seizoen 2011/2012 echter in mineur. Uiteindelijk stelde het pas via het Fairplay-klassement Europees voetbal veilig. In een poule met Levante, Hannover 96 en Helsingborg werd het uitgeschakeld, al voor de winterstop. Ook de beker zit er al op. Thuis werd van FC Den Bosch verloren, mede doordat McClaren een B-elftal het veld in stuurde. In de competitie is het voetbal dat de Tukkers laten zien ook niet altijd even goed, al gaan ze wel samen met PSV aan kop.

"We hebben veel ups en downs gehad", zegt McClaren in VI. "De goede start van de tweede helft van het vorige seizoen, de perfecte eerste helft van de wedstrijd bij PSV en het goede voetbal dat we in de eerste maanden van dit seizoen hebben laten zien, belichamen voor mij de goede momenten van 2012."

'De downs zitten in de slechte finish van de vorige competitie, het verlies van Luuk de Jong en Ola John in de transferwindow en de mindere performances van de laatste weken. Te veel ups en downs duiden op wisselvalligheid", vervolgt McClaren. "Als coach streef je naar stabiliteit. En dan nog: ondanks die wisselvalligheid, problemen en blessures zijn we nog steeds een serieuze uitdager voor de titel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen