Van der Vaart: "Problemen mogen geen rol spelen"

Ger
3 januari 2013, 11:28

Voor Rafael van der Vaart heeft 2013 direct een zwarte rand gekregen. De spelmaker van Hamburger SV en zijn vrouw Sylvie besloten deze week een punt achter hun huwelijk te zetten. Hoewel de breuk veel aandacht krijgt in de media, stelt Van der Vaart dat de persoonlijke problemen zijn spel niet zullen beïnvloeden.

"Ik kan alleen maar beloven dat ik alles zal geven om voor deze club top te blijven presteren. De fans zullen de 'oude' Rafael op het veld zien, ook al heb ik problemen in mijn privéleven. Dat mag geen rol spelen", zegt Van der Vaart in Bild. "Zo professioneel moet ik zijn. Ik heb veel fouten gemaakt, maar daar kom ik wel uit."

De Oranje-international kan op steun rekenen van zijn trainer Thorsten Fink. "Dit is veel andere mensen ook al eens overkomen. Het voetbal kan een goede afleiding vormen. Als ik Rafael kan helpen, zal ik dat doen."

Technisch directeur Frank Arnesen vult aan: "Rafael houdt van voetbal, dat zal hem helpen. Hij is een sterke persoonlijkheid en zal ongetwijfeld op topniveau blijven. Ik ben er voor hem, als hij me nodig heeft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen