Jupiler League redt zich prima met zeventien clubs

Ger
29 januari 2013, 10:33   Bijgewerkt: 29 januari 2013, 10:47

Door het faillissement van AGOVV ging het speelschema van de Jupiler League deze maand noodgedwongen op de schop. Een cruciaal gevolg is dat telkens één club op vrijdagavond vrijaf heeft. In het ideale geval telt de competitie volgend seizoen weer een even deelnemersveld. “Maar het is geen must”, zegt Patrick Brand, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie (CED).

Patrick Brand

Patrick Brand

Een aanvulling vanuit de Topklasse zit er voorlopig niet in. Eind vorig jaar werd al bekend dat de algeheel amateurkampioen van dit seizoen niet zal promoveren naar de Jupiler League. Clubs uit de Topklasse hebben de deadline laten lopen, waardoor dit recht opnieuw is komen te vervallen. Het gevolg is ook dat de hekkensluiter van de eerste divisie niet zal degraderen. De financiële ondergang van AGOVV brengt daar geen verandering in.

De directies en raden van commissarissen van de CED en KNVB zitten vandaag met elkaar om de tafel voor een brainstormsessie. Brand: “Een faillissement is uiteraard geen reclame voor de Jupiler League, maar ik ben niet somber over de toekomst. De afgelopen drie jaar hebben we duidelijke stappen vooruit gezet. Bij de presentatie van de laatste jaarcijfers zagen we op alle vlakken een verbetering in onze divisie. Vergeet bovendien niet dat ook de Jupiler League profiteert van de komst van televisiezender Fox naar Nederland. Dat is onze financiële basis voor de toekomst.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen