Bony redt punt voor geplaatst Ivoorkust

30 januari 2013, 20:04   Bijgewerkt: 30 januari 2013, 20:40

Het voetbalelftal van Ivoorkust is in de voorronde van de Afrika Cup ongeslagen gebleven. De koploper in groep D, al zeker van een plek in de kwartfinales, speelde woensdagavavond in Rustenburg gelijk tegen Algerije. Wilfried Bony redde 8 minuten voor tijd een punt voor de Ivorianen door van afstand met een van richting veranderd schot doel te treffen: 2-2.

Togo ging op doelsaldo mee naar de laatste acht. Het beslissende duel met Tunesië eindigde in 1-1. De doelpunten in Nelspruit werden gemaakt door Serge Gakpé (Togo) en Khaled Mouelhi. Dezelfde speler liet na de Noord-Afrikanen naar de knock-outfase te schieten. Hij miste een kwartier voor tijd een strafschop, na voor rust wel raak te hebben geschoten van 11 meter. De routinier zag zijn tweede inzet op de paal eindigen.

Mouelhi, die jarenlang in Noorwegen speelde bij Lilleström maar in 2011 terugkeerde naar eigen land, was na afloop ontroostbaar. Hij bleef minutenlang roerloos en vol schuldbesef op het veld zitten.

Togo kwam al na 13 minuten op voorsprong. Gakpé kon simpel afronden nadat sterspeler Emmanuel Adebayor hem op de rand van buitenspel met een steekpasje vrij voor doelman Moez Ben Cherifa had gezet. Mouelhi herstelde het evenwicht na een half uur. De penalty werd gemakkelijk gegeven voor een overtreding van Dare Nibombe op Walid Hichri. Hoewel Togo het in de slotfase erg benauwd kreeg, kwam in de stand geen verandering meer.

Ivoorkust kon zich enige frivoliteit permitteren. Bondscoach Sabri Lamouchi koos tegen de Algerijnen, die nog niet hadden gescoord in Zuid-Afrika, voor een 4-2-4-opstelling. Bony stond derhalve in de basis. Voorin verkeerde de productieve Vitesse-spits in goed gezelschap: Didier Drogba, Salomon Kalou en Arouna Koné. De offensieve bedoelingen leidden in de eerste helft tot kansen voor Kalou en Drogba, niet tot doelpunten.

De Algerijn Ryad Boudebouz kreeg al vroeg de mooiste gelegenheid voor de 1-0. Een strafschop was echter niet aan hem besteed. Invaller Sofiane Feghouli deed het een klein uur later vanaf de stip beter. El Arbi Soudani zorgde zelfs verrassend voor 2-0. Drogba en Bony voorkwamen in de slotfase de Ivoriaanse nederlaag. Die had overigens alleen het afscheid van Algerije wat vrolijker gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen