Nigeria is eerste finalist op Afrika Cup

6 februari 2013, 18:01   Bijgewerkt: 7 februari 2013, 12:09

Nigeria heeft zich woensdag als eerste land geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. De formatie van bondscoach Stephen Keshi rekende in het Zuid-Afrikaanse Durban vrij eenvoudig af met Mali: 4-1.

Nigeria, met Kenneth Omeruo van ADO Den Haag in de basis, stond bij rust al met 3-0 voor. Verdediger Elderson Echiejile kopte na 25 minuten de 1-0 binnen, waarna Ideye Brown 5 minuten later de voorsprong verdubbelde. Vlak voor rust schoot Emmanuel Emenike een vrije trap via het been van Malinees Momo Sissoko binnen, 3-0.

Ahmed Musa (ex-VVV) zorgde na een uur zelfs voor de vierde treffer, waarna Cheick Diarra de eer nog redde voor Mali. De tegenstander in de finale komt uit het duel Ghana-Burkina Faso.