HSV smeert Dortmund ruime nederlaag aan

Ger
9 februari 2013, 17:34   Bijgewerkt: 9 februari 2013, 19:25

Hamburger SV heeft koploper Bayern München zaterdag een goede dienst bewezen. Die Rothosen wonnen verrassend bij nummer twee Borussia Dortmund: 1-4. Jeffrey Bruma moest het veld verlaten met een directe rode kaart.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Dortmund, dat na zeventien minuten op voorsprong kwam door Robert Lewandowski. De Poolse aanvalsleider bewees de thuisclub na een half uur echter een slechte dienst door direct rood te incasseren na een overtreding op Per Skjelbred. Op dat moment was HSV al op 1-2 gekomen door treffers van Artjoms Rudnevs en Heung-Min Son.

Dortmund mocht na een uur weer hopen op een comeback nadat Bruma rood kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Marco Reus. Slechts twee minuten later was het echter HSV dat opnieuw scoorde. Op aangeven van Van der Vaart kopte Rudnevs raak. Vlak voor tijd pikte ook Son zijn tweede doelpunt van de middag mee.

Door het verlies van Dortmund kan Bayern de voorsprong later op de dag naar vijftien punten tillen. De lijstaanvoerder treft Schalke 04 op eigen veld. Bayer Leverkusen verzuimde de tweede plaats van Dortmund over te nemen door gelijk te spelen bij Borussia Mönchengladbach: 3-3. Luuk de Jong scoorde één keer voor de thuisclub.

Bas Dost hielp VfL Wolfsburg aan een broodnodige overwinning. De oud-spits van SC Heerenveen tekende halverwege de eerste helft voor het enige doelpunt in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter SpVgg Greuther Fürth: 0-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen