Plet waardevol voor Been, remise De Jong

14 februari 2013, 23:03   Bijgewerkt: 14 februari 2013, 23:18

Een aantal Nederlanders kwam donderdag in actie in de tussenronde van de Europa League. Glynor Plet bewees zijn waarde voor het RC Genk van trainer Mario Been, terwijl ook Luuk de Jong en Roel Brouwers met een gelijkspel genoegen moesten nemen na een alles behalve saaie wedstrijd in Gladbach. Vurnon Anita bleef bij Newcastle United, met Tim Krul op doel, negentig minuten op de bank.

VfB Stuttgart - Racing Genk (1-1)

Trainer Mario Been heeft met zijn Belgische club Racing Genk donderdagavond in de Europa League een positief resultaat behaald bij VfB Stuttgart. Het eerste duel eindigde in 1-1. Invaller Glynor Plet bracht in de slotfase de belangrijke gelijkmaker op zijn naam. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg een prima uitgangspositie voor de return volgende week in België.

Borussia Mönchengladbach - Lazio Roma (3-3)

Borussia Mönchengladbach heeft, met basisspelers Roel Brouwers en Luuk de Jong, de thuiswedstrijd tegen Lazio Roma niet weten te winnen: 3-3. De doelpunten van Lazio werden gemaakt door Sergio Floccari en Libor Kozak, die er twee maakte. BMG mocht maar liefst drie keer vanaf elf meter aanleggen. Martin Stranzl benutte de eerste, maar miste de tweede, waarna de derde aan de opnieuw succesvolle Torben Marx was. Juan Arango maakte het derde doelpunt van de Duitse ploeg. Vanaf de 69e minuut moesten de Romeinen met tien man verder na de tweede gele kaart voor André Dias.

Atletico Madrid - Rubin Kazan (0-2)

Titelverdediger Atletico Madrid verloor op eigen veld verrassend met 0-2 van Rubin Kazan. De Russen speelden de gehele tweede helft met tien man na de tweede gele kaart voor Roman Sharonov.

Newcastle United - Metalist Kharkiv (0-0)

Doelman Tim Krul speelde met Newcastle United thuis gelijk tegen Metallist Charkov (0-0).

Internazionale - CFR Cluj (2-0)

Tottenham Hotspur - Olympique Lyon (2-1)

FC Basel - Dnjepr Dnjepropetrovsk (2-0)