Steaua klopt ook Chelsea, Lazio op drempel

7 maart 2013, 20:53   Bijgewerkt: 8 maart 2013, 00:24

Steaua Boekarest heeft opnieuw voor een verrassing gezorgd in de Europa League. Twee weken na het uitschakelen van Ajax won de Roemeense koploper donderdag voor eigen publiek knap met 1-0 van Chelsea.

Het enige doelpunt viel na ruim een half uur. Ryan Bertrand beging een overtreding op Raul Andrei Rusescu, waarvoor de arbiter naar de stip wees. Rusescu zelf schoot raak vanaf elf meter. Bij Chelsea waren vrijwel alle sterren van de partij, maar zij konden de schade niet meer herstellen. Daardoor moet de ploeg van Rafael Benitez volgende week op Stamford Bridge aan de bak om de kwartfinales te bereiken.

Lazio is al zo goed als zeker van een plek bij de laatste acht. De Romeinen wonnen met 0-2 bij VfB Stuttgart. De Duitsers hadden in de openingsfase het betere van het spel, maar Lazio trof meteen doel bij zijn eerste kans. Ederson scoorde in de 21ste minuut, na geklungel in de defensie van Stuttgart. Tien minuten na rust legde Ogenyi Onazi de eindscore vast met een schitterende solo over veertig meter.

Ook voor Fenerbahçe ziet het er goed uit. Met Dirk Kuyt in de basis zegevierden de Turken met 0-1 bij Viktoria Plzen. Pierre Webo maakte tien minuten voor het einde, na voorbereidend werk van Moussa Sow, de enige goal. Voor de rust had Kuyt nog een grote kans laten liggen. De Oranje-international schoot voor een leeg doel over, al werd hij wel gehinderd door een Plzen-verdediger. Kort daarvoor was de gastheer dicht bij de 1-0, maar de lat lag in de weg en ook de rebounds waren niet vruchtbaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen