Prachtgoal helpt Benfica, Zenit onderuit

7 maart 2013, 23:09   Bijgewerkt: 8 maart 2013, 00:26

Benfica reist volgende week met een kleine marge op zak naar Frankrijk voor de return tegen Girondins Bordeaux in de achtste finales van de Europa League. De Portugese koploper won donderdag de thuiswedstrijd met 1-0.

Benfica kwam in het eigen Estadio da Luz, met Ola John in de basis, maar traag op gang. Bordeaux was in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij, maar de thuisclub kwam daarna wel fraai op voorsprong. Rodrigo nam het Franse doel van twintig meter onder vuur met een kiezelhard schot en zag de bal via de lat én keeper Cédric Carrasso in het net belanden. Deze goal bleek beslissend.

FC Basel boekte thuis een knappe 2-0 zege op Zenit St. Petersburg. De Zwitsers namen in de laatste zeven minuten afstand van de Russen, met dank aan Marcelo Diaz en Alexander Frei (strafschop). Aan de penalty ging een overtreding van Neto vooraf. De Portugees moest dat bekopen met een rode kaart.

Rubin Kazan, een andere Russische deelnemer, speelde in Spanje met 0-0 gelijk tegen Levante. Rubin kwam in de 52ste minuut met tien man te staan omdat Cristian Ansaldi zijn tweede gele kaart kreeg, maar het werd al snel tien tegen tien. Twee minuten na Ansaldi werd ook Levante-speler Míchel van het veld gestuurd.