Groep C: Duitsland simpel langs Kazachstan

22 maart 2013, 23:13   Bijgewerkt: 22 maart 2013, 23:26

Duitsland heeft de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Kazachstan vrijdag zonder problemen gewonnen. De drievoudig wereldkampioen zegevierde met 0-3 in hoofdstad Astana.

De fase tussen de negentiende en 23ste minuut was vruchtbaar voor de Duitsers. In die periode liepen ze van 0-0 uit tot 0-2, door doelpunten van Bastian Schweinsteiger en Mario Götze. Thomas Müller, die bij de 0-1 van Schweinsteiger het laatste zetje had gegeven, schoof een kwartier voor tijd de 0-3 eindstand op het scorebord. Kort daarvoor had Kazachstan uit het niets de lat geraakt via Ulan Konysbaev.

Duitsland gaat met dertien punten fier aan de leiding in WK-kwalificatiegroep C. Zweden staat, weliswaar met een duel minder gespeeld, tweede met acht punten. De Scandinaviërs wisten voor eigen publiek niet te winnen van Ierland. Ondanks een invalbeurt van PSV'er Ola Toivonen werd het 0-0 in de Friends Arena in Solna.

Oostenrijk had in Wenen niets te duchten van de Faroër Eilanden: 6-0. Philipp Hosiner (2), Andreas Ivanschitz, Zlatko Junuzovic, David Alaba en György Garics scoorden. Oostenrijk staat, samen met Ierland, op één punt van Zweden derde.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen