Uitgeschakeld Schotland: "Geen snelle oplossing"

27 maart 2013, 09:51

Schotland is misschien wel dé teleurstelling van de Europese kwalificatiecyclus voor het WK 2014. Het roemruchte voetballand verloor de afgelopen week van Wales (1-2) en Servië (2-0) en is rekenkundig zelfs al kansloos voor deelname aan het WK.

Met slechts twee punten uit zes wedstrijden bungelt Schotland al een voetbaldwerg onderaan een groep met België, Kroatië, Servië, Wales en Macedonië. Dat doet pijn, zeker ook bij bondscoach Gordon Strachan. Hij erkent dat de Schotten kampen met een gebrek aan kwaliteit. "Er is geen snelle oplossing voor handen", zegt de coach tegen de BBC over de crisis bij zijn nationale ploeg. "We kunnen niet op korte termijn zo sterk en technisch begaafd worden als bijvoorbeeld de Serviërs, dat is zeker. Servië was technisch en fysiek beter dan wij. Dat leverde ons een probleem op."

Tegen Servië hield Schotland een uur stand, daarna scoorde Filip Djuricic in korte tijd twee keer. "Het gebeurt ons te vaak dat we, na het eerste doelpunt, meteen een tweede goal om ons oren krijgen. We moeten daar beter in worden en onszelf direct weer oprichten. De wedstrijd is nog niet verloren als je 1-0 achter komt", weet hij.

Toch had Strachan ook positieve punten gezien. "We hebben tijd om iets nieuws op te bouwen, ook in het internationale voetbal. Daar hebben we ook over gesproken met de ploeg. Sommige van de jongens die hier in het veld stonden, hadden nog geen enkele internationale ervaring. Iedereen heeft in ieder geval keihard gewerkt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen