Slotfase breekt Valencia op, Malaga profiteert

13 april 2013, 23:52   Bijgewerkt: 13 april 2013, 23:58

In de strijd om Champions League-voetbal heeft Valencia zaterdag, na een doldwaze slotfase, duur puntenverlies geleden. Op bezoek bij Espanyol bleef de equipe uit de sinaasappelstad op een 3-3 gelijkspel steken.

Espanyol dacht de drie punten binnen te hebben toen Verdu er in de 82ste minuut 2-1 van maakte. Jonas en Roberto Soldado bogen de achterstand echter om in een 2-3 voorsprong voor Valencia. Ook daarmee was het nog niet gedaan, want in de tweede minuut van de extra tijd tekende Sergio Garcia voor de 3-3.

Door het gelijkspel blijft Valencia vijfde in de Spaanse competitie. Nummer vier Real Sociedad kan de voorsprong zondag tot vier punten vergroten. De Baskische club gaat dan op bezoek bij middenmoter Rayo Vallecano. De top-vier plaatst zich voor de Champions League, de nummers vijf en zes spelen Europa League.

Malaga CF kwam op gelijke hoogte met Valencia. De Andalusiërs wonnen thuis op het nippertje van Osasuna. Júlio Baptista maakte in de 93ste minuut het verschil: 1-0. Daarmee heeft Malaga de Champions League-kater enigszins weggespoeld. De Spanjaarden leken dinsdag ten koste van Borussia Dortmund de halve finales te bereiken, maar twee Duitse doelpunten in de blessuretijd werden hen fataal (3-2).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!