Napoli en Fiorentina ontsnappen, Roma gelijk

Ger
21 april 2013, 17:36

Napoli mag op het nippertje blijven dromen van het landskampioenschap. De nummer twee van de Serie A won zondag op eigen veld met 3-2 van Cagliari. Lorenzo Insigne maakte diep in blessuretijd de winnende treffer.

De Napolitanen waren in de eerste helft op achterstand gekomen door een treffer van Victor Ibarbo. Marek Hamsík bracht de thuisploeg vlak na rust weer langszij, waarna Edinson Cavani na 64 minuten de 2-1 op het scorebord zette. Marco Sau maakte vijf minuten later die voorsprong weer ongedaan, maar Insigne kon ver in blessuretijd toch nog de winst veiligstellen voor Napoli.

Nummer vier Fiorentina leek na 33 minuten op rozen te zitten tegen Torino. Door treffers van Juan Guillermo Cuadrado, Alberto Aquilani en Adem Ljajic ging de thuisploeg met 3-0 aan de leiding. De bezoekers kwamen echter sterk terug. Paulo Barreto, Mario Alberto Santana en Alessio Cerci scoorden. Op aangeven van invaller Mounir El Hamdaoui zorgde Rômulo dat de drie punten toch in Florence bleven.

AS Roma liet na om de vijfde plaats over te nemen van Internazionale. De finalist van het Italiaanse bekertoernooi, met doelman Maarten Stekelenburg in de basis, bleef op 1-1 steken tegen hekkensluiter Pescara. Gianluca Caprari zette de bezoekers na veertien minuten op voorsprong, Mattia Destro bracht de Romeinen kort na rust op gelijke hoogte.