Valencia zet Sociedad onder druk, Malaga verliest

4 mei 2013, 19:54   Bijgewerkt: 4 mei 2013, 20:48

Valencia heeft de druk op Real Sociedad, in de strijd om de vierde plaats in La Liga, opgevoerd. De equipe uit de sinaasappelstad won zaterdag met 4-0 van Osasuna en verkleinde daarmee de achterstand op de Basken tot twee punten. Sociedad (vierde) gaat maandag nog wel op visite bij Getafe. De nummer vier grijpt het ticket voor het kwalificatietraject van de Champions League.

Roberto Soldado zette Valencia in de 39ste minuut op voorsprong. De aanvaller reageerde, al dan niet in buitenspelpositie, alert in de rebound. Vijf minuten later zorgde Ricardo Costa voor de beslissing met een rake kopstoot uit een vrije trap. Ever Banega en Jonas (strafschop) vergrootten de marge na de pauze. Osasuna eindigde het duel met tien man; Alejandro Arribas en Timor kregen rood.

Malaga lijkt de vierde plaats te kunnen vergeten. De Andalusiërs gingen met 1-0 onderuit bij laagvlieger Granada CF, door een tegendoelpunt van Odion Ighalo in de 28ste minuut. Malaga staat vijf punten achter op Real Sociedad. Het is vooralsnog uitgesloten van Europees voetbal vanwege de financiële situatie binnen de club. Malaga heeft daar wel beroep tegen aangetekend. Dat dient later deze maand.