AC Milan op schot tegen zwak Pescara

8 mei 2013, 19:55   Bijgewerkt: 8 mei 2013, 23:55

AC Milan voetbalt volgend seizoen vrijwel zeker in de Champions League. De nummer drie van de Serie A zette woensdag een grote stap naar het miljoenenbal, door de uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde Pescara met 0-4 te winnen.

Door de zege zet AC Milan Fiorentina, de nummer vier van de ranglijst, op zeven punten achterstand. Fiorentina speelt in totaal nog drie duels. Vanavond gaat la Viola op visite bij Siena. De ploeg die derde wordt, plaatst zich voor de voorronde van de Champions League, de nummer vier krijgt 'slechts' een Europa League-ticket.

AC Milan had een eenvoudige avond in het Stadio Adriatico. Pescara speelde onthutsend zwak en legde i Rossoneri, die zelf niet eens hoogstaand spel lieten zien, geen strobreed in de weg naar de drie punten. Al in de tweede minuut vuurde Mario Balotelli op de lat. Even later tekende de aanvaller alsnog voor de 0-1. Hij benutte een strafschop, toegekend vanwege een overtreding op Antonio Nocerino.

Na een half uur zorgde Sulley Ali Muntari voor de 0-2. Hij tikte raak uit een vrije trap van Robinho. Zijn inzet werd nog van richting veranderd, waardoor Pescara-keeper Matia Perin kansloos was. In het eerste kwartier na rust voerden Mathieu Flamini en  Balotelli de score op tot 0-4, waarna Milan de thuisclub meer klappen bespaarde.