Graafschap klopt Fortuna, Dordrecht-GAE gelijk

8 mei 2013, 21:57   Bijgewerkt: 8 mei 2013, 22:10

De Graafschap heeft de eerste stap naar een terugkeer in de Eredivisie gezet. De Superboeren begonnen de nacompetitie woensdag met een thuiszege op Fortuna Sittard. Op de eigen Vijverberg werd met 2-1 gewonnen.

Piotr Parzyszek was de grote man bij De Graafschap. De 19-jarige Poolse aanvaller nam beide doelpunten, allebei met het hoofd, voor zijn rekening. Parzyszek kopte in de 45ste en 66ste minuut raak, telkens op aangeven van Tim Vincken. In de zesde minuut was De Graafschap goed weggekomen; Niels Vets kopte op de paal.

Fortuna-trainer Wil Boessen was vlak voor de 1-0 naar de tribune gestuurd wegens commentaar op de arbitrage. De oefenmeester zag zijn team in de laatste twintig minuten goede kansen creëren, en uiteindelijk tien minuten voor tijd de 2-1 maken. Verdediger Vets had deze keer wel succes in de afwerking.

Xander Houtkoop zette het Go Ahead-tiental na tien minuten in de tweede helft op voorsprong (2-3), Josimar Lima legde tien minuten voor tijd de eindscore vast op 3-3. Daarna ging Dordrecht nog wel op jacht naar de 4-3, maar die bleef uit.

De returns zijn aanstaande zaterdagavond in respectievelijk Sittard en Deventer.