Wat staat er nog op het spel in de Eredivisie?

10 mei 2013, 11:30

De meeste beslissingen zijn afgelopen weekend al gevallen, maar helemaal voor spek en bonen is de laatste speelronde van de Eredivisie zeker niet. Er zijn nog twee plaatsen voor play-offs om Europees voetbal te verdelen en bovendien strijden Feyenoord en Vitesse om een 'beter' Europa League-ticket. Een overzicht.

De strijd om plek drie en vier

De strijd om plek vijf en zes

FC Utrecht en FC Twente zijn verwikkeld in een gevecht om de vijfde plaats in de Eredivisie. Naast prestige staat ook iets anders op het spel, namelijk thuisvoordeel in de finale van de play-offs. Wie als vijfde eindigt en de eerste ronde van de play-offs overleeft, mag in de finale de tweede wedstrijd thuis spelen. FC Utrecht heeft momenteel één punt voorsprong op FC Twente, dat zondag thuis tegen PSV speelt. FC Utrecht neemt het in de eigen Galgenwaard op tegen Heracles Almelo en is bij winst dus zeker bij plek vijf. Wint FC Utrecht niet, dan neemt FC Twente bij winst op PSV de vijfde plaats op de valreep over van de ploeg uit de Domstad.

De strijd om plek zeven en acht

Voor FC Groningen geldt dat een gelijkspel tegen Ajax volstaat om bij de eerste acht te eindigen. Verliest de ploeg echter van de kampioen, dat wordt het bibberen in Euroborg. Het doelsaldo is minder dan dat van Heerenveen en ADO. Als Groningen verliest, Heerenveen gelijk speelt en ADO wint komen deze teams in punten precies gelijk, maar valt FC Groningen op basis van het mindere doelsaldo buiten de boot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen