Dubieus doelpunt helpt Feyenoord langs NAC

12 mei 2013, 16:41   Bijgewerkt: 12 mei 2013, 16:59

Feyenoord heeft het seizoen met een positief gevoel afgesloten. De ploeg van trainer Ronald Koeman stelde zondag op eigen kracht de derde plaats in de eindstand veilig met een krappe zege op NAC Breda: 1-0.

Daardoor hoeven de Rotterdammers pas eind augustus in de voorronde van de Europa League aan te treden, in plaats van 3 weken eerder. Het winnende doelpunt kwam na een uur op naam van Graziano Pellè en was zeker niet onverdiend, maar evenmin onomstreden.

Lurling maakte in de rumoerige Kuip een even onverstoorbare als gretige indruk. Verdediger Stefan de Vrij had soms grote moeite om de behendige aanvaller in bedwang te houden. Lurling toonde kort na de rust eens te meer zijn grote overzicht en fraaie techniek. Met een splijtende pass zette hij Rick ten Voorde alleen voor doelman Erwin Mulder. De keeper van Feyenoord kon een treffer van NAC ternauwernood voorkomen.

Na ruim een half uur kwam NAC goed weg bij een kopbal van Graziano Pellè, die door Tim Gilissen van de lijn werd gehaald. De Italiaanse aanvalsleider was evenals vorige week bij ADO Den Haag (2-0) voor de rust ongelukkig in de afronding.

In de 60e minuut kopte Pellè uit een hoekschop opnieuw gevaarlijk in. Via Gilissen en de lat dacht NAC te ontsnappen, maar de grensrechter had de bal achter de doellijn gezien, 1-0. Wesley Verhoek, Lex Immers en Ruben Schaken stuitten daarna namens het aandringende Feyenoord op de ijzersterke doelman Jelle ten Rouwelaar, terwijl Ruud Vormer uit een vrije trap nog op de lat schoot.

(c) ANP

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen